90ff102a Ba21 4a73 Ad42 E7110b3d830d

Kultura Smaku już niedługo w Orłowie

Prawdziwe delikatesy w końcu zostaną otwarte w Nowym Orłowie. Ma to być miejsce oferujące ekologiczne, swojskie oraz markowe produkty najwyższej jakości. THELIKATESY Kultura Smaku – tak mają się nazywać delikatesy – będzie oferować nie tylko warzywa, owoce, nabiał i mięso. W ofercie znajdą się produkty garmażeryjne i przygotowywane na miejscu dania, a także wyroby cukiernicze.

Jakie produkty pojawią się w orłowskich delikatesach?

Delikatesy mają oferować asortyment najwyższej jakości. Chodzi o produkty, które wytwarzane są w ekologiczny sposób według najbardziej rygorystycznych standardów. Dodatkowo twórcy Kultury Smaku i przedstawiciele Locuss Group odwiedzili podobne miejsca w kilku europejskich miastach. Chodziło o sprawdzenie modelu funkcjonowania, który jest w tej chwili najpopularniejszy, a z drugiej strony dostosowanie go do potrzeb polskiego rynku.

– Starannie przygotowujemy się do tego przedsięwzięcia selekcjonując wybrane produkty. Stawiamy głównie na małe firmy i małych regionalnych producentów, dostawców dla których tworzenie jedzenia, produktów jest pasją, a nie tylko biznesem – dodaje Joanna Glinka, menadżer Kultury Smaku. – Postaramy się zadbać o zdrowie naszych klientów już od śniadania, na które przygotujemy np. soki, sałatki, pasty i kanapki z warzywnymi dodatkami.

Kultura Smaku będzie oferowała różne posiłki, a także dodatkowo wyroby garmażeryjne. Właśnie oferta garmażeryjna ma być szczególnie rozbudowana i różnorodna – codziennie będą pojawiać się nowe dania i produkty. Lista poszczególnych dostawców ma być gotowa już niebawem. Na razie wiadomo na pewno, że wyroby cukiernicze będą pochodzić z jednej z najbardziej prestiżowych cukierni w Trójmieście w Restauracji Majolika Villa Uphagena.

Dodatkowo twórcy delikatesów zapewniają, że listę produktów będą uzupełniać na bieżąco własnymi wyrobami i produktami tworzonymi na miejscu, w profesjonalnej kuchni, przez własnych kucharzy oraz najlepszych regionalnych producentów poszczególnych produktów.

 

kultura-smaku-gdynia